 این شرکت اعلام کرد سیستم دید در شب خودروی آن میتواند در شرایط محیطی با دید کم نظیر رانندگی در شب یا هنگام بارندگی، برف، مه یا دود، اشیای پرخطر را به طور دقیق شناسایی کند. انتظار میرود این سیستم باعث کاهش تصادفات رانندگی و توسعه رانندگی ایمن شود.
از جمله ویژگیهای اصلی سیستم دید در شب کیوسرا وجود چراغهای جلویی خودروست که میتوانند هم نور سفید (RGB) و هم نور مادون قرمز نزدیک (NIR) را در یک محور نوری ساطع کنند.
وجود این قابلیت امکان تشخیص اشیاء با دقتی بالاتر از فناوریهای جایگزین را فراهم میکند.
این سیستم، حسگرهای RGB-NIR و «فناوری ادغام تصاویر با استفاده از هوش مصنوعی» که توسط کیوسرا برای تشخیص اشیاء با دقت بالا ساخته شده است را ترکیب میکند.
به علاوه کیوسرا قابلیت دیگری از هوش مصنوعی را برای ایجاد دادههای طبقهبندیشده جت یادگیری مقرون بهصرفهتر و توسعه محصول به کار گرفته است.
طرز عملکرد فناوری
همچنانکه ذکر شد چراغ جلوی لیزری، نور سفید و نزدیک به مادون قرمز را در یک محور نوری یکپارچه میکند. این امر اختلاف زاویه دید تصویر را حذف کرده و تشخیص تصاویر را تا حد زیادی بهبود میبخشد.
در عین حال حسگر RGB-NIR کیوسرا که بر روی خودرو نصب شدهاند از فناوری هوش مصنوعی برای تشخیص تصاویر استفاده میکنند. به جای ترکیب دادههای تصویر از دو منبع، سیستم کیوسرا از هوش مصنوعی کمّی برای مقایسه و ارزیابی تصاویر RGB و NIR استفاده میکد و با دقت بالا بین عابران پیاده و وسایل نقلیه حتی در شرایط دید کم تفاوت قائل میشود.
روشهای مرسوم مستلزم جمعآوری مقدار زیادی از دادههای طبقهبندیشده NIR هستند که فرآیندی زمانبر و پرهزینه است، اما فناوری هوش مصنوعی کیوسرا دادههای طبقهبندیشده را به صورت خودکار تولید میکند. در نتیجه این رویکرد میتواند به طرز قابل توجهی هزینهها را کاهش داده و در عین حال دقت بالایی را در عملکرد تشخیصی ایجاد کند.
کیوسرا به تحقیق و توسعه این سیستم ادامه خواهد داد و هدف آن تجاریسازی این فناوری پس از سال 2027 است.
|