پنجشنبه 9 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی حوادث توصیه‌های ضروری به زائران اربعین/ بیشترِ ۴۸ زائر فوت شده بیمه نبودند

 
 

دوشنبه 21 شهريور 1401

توصیه‌های ضروری به زائران اربعین/ بیشترِ ۴۸ زائر فوت شده بیمه نبودند

 
 

سیدصادق حسینی ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ با اعلام این‌که ۴۸ نفر زائر ایرانی تاکنون بر اثر سانحه یا به مرگ طبیعی در جریان مراسم اربعین امسال از دنیا رفته‌اند، گفت: متاسفانه ۷۰ درصد این زائران در سامانه «سماح» مبلغ ۱۸ هزار تومان حق بیمه را پرداخت نکرده و ثبت‌نام یا ثبت‌نام قطعی نداشتند، به همین دلیل خسارت ۳۰۰ میلیون تومانی به خانواده آنان تعلق نمی‌گیرد.

سیدصادق حسینی ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ با اعلام این‌که ۴۸ نفر زائر ایرانی تاکنون بر اثر سانحه یا به مرگ طبیعی در جریان مراسم اربعین امسال از دنیا رفته‌اند، گفت: متاسفانه ۷۰ درصد این زائران در سامانه «سماح» مبلغ ۱۸ هزار تومان حق بیمه را پرداخت نکرده و ثبت‌نام یا ثبت‌نام قطعی نداشتند، به همین دلیل خسارت ۳۰۰ میلیون تومانی به خانواده آنان تعلق نمی‌گیرد. این در حالی است که برای زائرانی که به مرگ طبیعی از دنیا می‌روند یا دچار قطع عضو می‌شوند هم ۵۰ میلیون تومان خسارت بیمه، پیش‌بینی شده است.
او با اشاره به این‌که تاکنون سه میلیون و ۳۵۰ هزار نفر در سامانه «سماح» ثبت‌نام کرده‌اند که دو میلیون و ۸۰۰ نفر آنان ثبت‌نام قطعی داشته‌اند، افزود: از زائران محترمی که در روزهای آتی به عراق سفر می‌کنند، تقاضا می‌کنیم حتما در سامانه «سماح» ثبت‌نام و حق بیمه را که رقم قابل توجهی نیست، پرداخت کنند. بیمه سامان ۵۰ آمبولانس را در ۵۰ نقطه عراق برای خدمت‌رسانی به زائران ایرانی مستقر کرده که پیکرهای زائران فوتی بیمه نشده را هم به مرزها رسانده‌اند. این تنها بیمه‌ای بود که تقبل کرد _ با وجود پیش‌بینی ضرر _ بیمه زائران را تقبل کند چون از قبل در عراق زیرساخت داشت.
حسینی که در حاشیه حضور در کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین در کربلا سخن می‌گفت، همچنین اظهار کرد: از زائران محترم می‌خواهیم که اپلیکیشن زیارت را روی گوشی‌های تلفن همراه خود نصب کنند. این اپلیکیشن علاوه بر خدمات اطلاع‌رسانی در زمینه موکب‌ها و خدمات آن‌ها، در زمینه گم‌شدگان نیز قابلیت ارایه خدمات دارد. تاکنون ۸۴ هزار نفر از زائران ایرانی در زمینه امداد گمشدگان به ما مراجعه داشته‌اند و ۵۷۰ نفر از کارگزاران ما در هشت ایستگاه در شهرهای مقدس نجف، کربلا، سامرا و کاظمین مستقر هستند و ۵۸ ایستگاه هم در مسیر پیاده‌روی. در صورتی که از اپلیکیشن زیارت استفاده شود، بنابراین دیگر به مراجعه حضوری برای دریافت امداد گمشدگان نیازی نیست و در صورت اعلام از طریق این اپ، همکاران ما برای امدادرسانی در محل حاضر می‌شوند.
رییس سازمان حج و زیارت همچنین گفت: دیروز تعداد خروجی از کل مرزهای ما به سمت عراق ۱۶۹هزار و ۸۱۰ نفر بوده است. خوشبختانه تعداد زائران برگشته از زیارت بیشتر شده و همان دیروز به ۱۸۷ هزار و ۵۹۴ نفر رسیده است. توصیه اکید ما به زائران این است که یک روز را در نجف، یک روز را در کربلا و سه روز را در مسیر سپری کنند و پس از زیارت، زود برگردند. در روایت هم توصیه شده که زیارت کنید و سریع برگردید تا امکان زیارت برای دیگران نیز فراهم شود. علاوه‌بر وسایل حمل و نقل عراقی و تعدادی اتوبوس ایرانی، روزانه دو قطار از کربلا به طرف مرز می‌رود، با بلیت ۱۰ دینار عراقی که زائران از این امکان هم می‌توانند استفاده کنند. این قطارها هر روز زائران را در دو نوبت ساعت ۱۰ و ۱۳ به شلمچه می‌رساند.
او افزود: اطلاعات سامانه سماح نشان می‌دهد، خیلی از زائران ما، زائر اولی هستند و براساس کم‌تجربگی، پول لازم همراهشان نیست. این زائران خودشان را معطل نکنند که روز بعد از اربعین به سمت خانه برگردند که آن موقع دیگر هیچ‌ موکبی فعال نیست. زائرانی هم که می‌خواهند عازم عراق شوند، پول به مقدار کافی به همراه داشته باشند؛ چراکه کارت‌های بانکی ما هم چند روز به دلیل از کار افتادن دستگاه‌های پوز به مشکل خوردند و مشکلاتی پدید آمد.
صادق حسینی همچنین با اشاره به این‌که خیلی از زائران دچار مشکلات تغذیه شده‌اند، توصیه کرد: زائران حتما مقداری خشکبار و کمی آب همراهشان داشته باشند که گاهی مسیرها طولانی است و امکانات در دسترس نیست. به همراه داشتن مواد ضدعفونی کننده و یک زیرانداز حداقلی نیز لازم است. گرمازدگی هم مسأله مهمی شده است‌ تا پریروز ۱۱ هزار مراجعه گرمازدگی داشته‌ایم. بنابراین، زائران حتما لباس خنک، کلاه و عینک آفتابگیر، کفش مناسب و کمی داروی مسکن و پماد همراه داشته باشند. از آب هم به اندازه کافی استفاده کنند.
او در همین زمینه اضافه کرد: حضور حداقلی در نجف و کربلا با توجه به بحث گرمای هوا که در نجف به ۴۸ درجه و در کربلا به ۴۴ درجه سانتی‌گراد رسیده است، مخصوصا برای بانوان مشکل ایجاد می‌کند. مدیریت تغذیه و انتخاب مناسب در این زمینه ضروری است؛ چراکه بیشتر بیماران ما بعد از گرمازدگی، مشکل گوارشی داشته‌اند. بنابراین به همراه نیاوردن افراد خردسال و کهنسال و نیز افراد بیمار، به شدت توصیه می‌شود. همچنین آشامیدن آب‌های کاملا بهداشتی بسته‌بندی شده ضروری است، تا خدای ناکرده به مشکل بیماری‌های خاصی برنخوریم.
رییس سازمان حج و زیارت افزود: بسته‌های سفر ارزان دو میلیون و ۹۷۰ هزار تومانی، یعنی کمتر از صد دلار را بعد از اربعین داریم که علاقه‌مندان می‌توانند از آن استفاده کنند. پس توصیه می‌کنیم، آنان که تاکنون اقدام نکرده‌اند، سفرشان را بگذارند برای بعد از اربعین.
حسینی همچنین به زائران توصیه کرد متانت در سفر و اجتناب از بحث‌های سیاسی را در دستور کار خود داشته باشند؛ چراکه ما برای تکریم نهضت سیدالشهدا (ع) آمده‌ایم و با بحث‌های سیاسی داخل عراق هم کاری نداریم.
رییس سازمان حج و زیارت همچنین با تاکید بر این‌که هیچ بودجه دولتی صرف اربعین نمی‌شود، گفت: ۵۰۰ موکب ایرانی در کربلا داریم که این تعداد، ۴۰ درصد کل موکب‌های موجود در کربلاست. استان تهران با ۷۲ موکب در صدر قرار دارد و بعد از آن، اصفهان و کرمان و استان‌های دیگر قرار گرفته‌اند. اگر در روزهای نخست مشکلاتی پیش آمد، به این دلیل بود که موکب‌های عراقی هنوز آماده نبودند؛ وگرنه دولت و مردم عراق نهایت همکاری را در میزبانی در شأن از زائران اربعین داشته‌اند. واقعیت این است که برای این بزرگترین کنگره بشری، مردم عراق سخاوتمندانه در کنار زائران ایرانی و دیگر ملیت‌ها قرار گرفته‌اند. اگر همین تعداد قرار باشد در حج حضور یابند، مطمئن باشید عربستان با آن امکانات هتلی شیک، حتما به مشکل می‌خورد.
حسینی سپس گفت: در این روزها، به ما هم به عنوان سازمان حج و زیارت انتقاد می‌شود. این در حالی است که مدیریت مراسم اربعین با ستاد اربعین، مستقر در وزارت کشور است که سازمان ما تنها یکی از کمیته‌های هفده‌گانه آن است. خیلی از کارها را که ما آمادگی انجام داریم، کمیته‌های دیگر معتقدند که تداخل در وظایف کاری آن‌هاست. با این حال ما هر جا که احساس کردیم کار بر زمین مانده یا به کمک نیاز دارد، فروگذار نکرده‌ایم. برای نمونه از همان روزهای نخست امکانات طبخ غذای روزانه ۲۰ هزار پرس غذا را در نجف فراهم کرده‌ایم و حدود ۲۰ هزار پرس غذا هم در کربلا.
رییس سازمان حج و زیارت در پایان تاکید کرد: سامانه سماح از ابتدا برای ثبت‌نام پیش‌بینی شده بود اما با توجه به مشکلات به وجود آمده، به ستاد اربعین پیشنهاد می‌دهیم که در زمینه روادید، بلیت و انتخاب مرز، با استفاده از این سامانه کار متمرکز انجام دهیم که در صورت موافقت، این ظرفیت در سازمان برای سال‌های آتی وجود دارد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار